hutokamra_ajto

A hűtőkamra és hűtőtéri nyílászárók esetén számos kritériumnak kell megfelelni, hogy a hőtartó képesség optimálisan biztosítható legyen. Ezen felül figyelembe kell venni a környezeti követelményeket, akár az ajtó kivitelét, akár a tokszerkezetet illetően.

A hűtőkamra és hűtőházi ajtók a felületüket tekintve általában a RAL színskála színei szerint készülnek 0,6 acéllemez kivitelben, PUR hab szigeteléssel. Igény esetén rozsdamentes acél, vagy eloxált alumínium kivitel is kérhető, speciális esetben famintás kivitel is megvalósítható. Az ajtólapok ajánlott vastagsága a normál hűtők esetén 70-80 mm, a mélyhűtők esetén 100-120 mm, a sokkoló kamrák esetén 120-160 mm.

A normál hűtők esetén az ajtókeretnek nem szükséges fűtött kivitelben készülnie (opcionálisan azonban választható), és hőhidas kivitel is megfelel, hiszen a külső-belső hőmérsékleti különbségek általában nem vezetnek az ajtó tokszerkezetének párásodásához.

Mélyhűtő és sokkoló kamrák, valamint gyorslehűtő terek esetén az ajtó keret és tokszerkezeteknek mindig hőhídmentes és fűtött kivtelben kell készülniük! Ellenkező esetben a hőhidak miatt kifagyás, párásodás, jegesedés jelensége lesz tapasztalható a tokszerkezetek külső oldalán.

További részletek és érdeklődés: http://hutoepito.hu/