Borhűtő, bor hűtés, bor tárolás, bor hőfok, bortároló, bortartó, borhűtés

Összegyűjtöttünk néhány tippet a megfelelő borhűtő kiválasztásához. Az egyes hűtők funkcionalitásukban hasonlóak lehetnek, de méretüket, kialakításukat, megjelenésüket tekintve óriási lehet a különbség.


Megfelelő borhűtő kiválasztása

Elsősorban meg kell határozni milyen jellegű tárolásra van szükségünk, milyen borokat tárolunk tartósan, ennek megfelelően kell kiválasztani a borhűtő készüléket. A borhűtő piacon számos típus közül választhatunk. A választék első ránézésre ijesztően soknak tűnhet, de az igényeink pontos meghatározásával könnyebben választhatunk a megfelelő készülékek közül.

Összeválogattunk néhány jellemzőt, amely az egyes borhűtőket megkülönbözteti a többitől.  Felvértezve ezzel a tudással a megfelelő borhűtő kiválasztása könnyebbé tehető.

A borhűtők jellemzői:
Méret, kapacitás
Design
Stílus
Sajátosságok

Méret, kapacitás
Amikor borhűtőkről beszélünk, lényeges a kapacitás és a méret kérdése. Elsősorban a borhűtő belső kapacitásának kiválasztása fontos, másodsorban pedig a rendelkezésre álló hely meghatározása.

A 32 palack tárolására alkalmas készülékek kompakt méretüknél fogva könnyen elhelyezhetők. Ezek a bortároló hűtők tökéletesek a néhány palackos gyűjtemény megfelelő tárolásához, vagy vendégeinknek nyújthatnak élményt a megfelelő környezetben tárolt palackok.

borhűtő, palackok, bor hűtése, bor hűtve tárolás, hőmérséklete
A 34-54 palack tárolására szolgáló borhűtők már jobban alkalmazkodnak egy kezdő borgyűjtő készletéhez. Ezen méretű bortároló vitrinek, vagy borhűtők már megfelelő környezetet nyújtanak egy kisebb gyűjteménynek, amely megjelenésével akár a lakás dísze is lehet.

A lelkes gyűjtők már tudják, hogy a rendelkezésre álló kapacitás nagyon gyorsan feltölthető. Amíg egy 100 palackos tároló kapacitás először több mint soknak tűnhet, addig egy pár éven belül az üres helyek száma gyorsan megfogyatkozik. Célszerű a borhűtő választásakor a jövőbeni igényeinket is figyelembe venni.

Ha a rendelkezésre álló hely nem kérdéses, és Ön megszállott borgyűjtő, akkor célszerű egy nagyobb kapacitású borhűtőt választani, vagy egyedi borhűtő helyiséget kialakítani. Ezek már otthonául szolgálhatnak egy néhány százpalackos borgyűjteménynek!(folytatjuk)

Folytatás: https://hutomester.hu/tippek-borhuto-valasztashoz-2resz/

Kapcsolódó bejegyzések:

https://hutomester.hu/ujdonsag-chillwine-borhuto-a-hutoepito-kinalataban/

https://hutomester.hu/borok-optimalis-hutesi-homerseklete/

https://hutomester.hu/mit-tud-a-jo-borhuto-1resz/

https://hutomester.hu/mit-tud-a-jo-borhuto-2resz/