Hűtőmester

ipari és kereskedelmi hűtés szakmai blog

Hutomester

Fagyasztott áruk optimális tárolása

1 Hozzászólás

schrimp2A fagyasztott áruk hűtőtárolásának fő feladata, hogy a hőmérséklet kiegyenlítetten az optimális tárolási hőmérséklet körül alakuljon. A fagyasztott áruknak nem kedvez sem a hőmérsékletingadozás, sem a túl alacsony hőmérsékleten történő tartós tárolás. Fentiek miatt javaslom a betárolt áruk állandóan azonos hőmérsékleten történő tárolását, az áru optimális tárolási hőmérsékletének megfelelően.


A kiegyenlített mélyhűtő hőmérsékletnél nagy hangsúlyt kap a megfelelő hűtőtároló tervezése és kialakítása mellett a hőmérséklet folyamatos ellenőrzése és regisztrálása. A hőmérséklet figyelését és regisztrálását ma már automatizálhatjuk is a megfelelő hűtővezérlő készülékekkel. A hőmérséklet diagramokat utólag is célszerű elemezni, így ki tudjuk küszöbölni az esetleges szélső értékeket. Ugye egy-egy rakodáskor nyitva felejtett ajtó nem segíti elő az állandó tárolási hőmérsékletet.
Személy szerint egy megbízható kollégát jelölök ki a feladatra, aki felelős a hűtőtároló regisztrált értékeiért. Amennyiben kiugró értéket látunk a diagramon, úgy annak okát azonnal meg kell keresnünk és meg kell szüntetni. Ezáltal összességében a betárolt áruink álagát, minőségét és eltarthatóságát javítjuk. Megéri rá odafigyelni.

Previous post

Samsung 2009 Termékek

Next post

Átrakodási pontok a hűtőláncban. Mire figyeljünk?

  1. Totth Sándor

    Új munkakörömben a mirelit termékkel foglalkozom,nagyon nem értek hozzá,és ezért szeretnék tanácsot kérni, hogyan is kezeljem, mozgassam,tároljam, mire figyeljek, a hűtőkamrában.

Vélemény, hozzászólás?

Hűtőmester

ipari és kereskedelmi hűtés szakmai blog