hutokamra-ajto3

A Hűtőépítő Kft. a hűtőipari ajtók kereskedelmével és szerelésével széleskörű palettát kínál a kereskedelmi és ipari hűtőberendezések számára.

Az igényelt hűtőkamra és hűtéstechnikai ajtók tetszőleges méretben gyárthatóak, standard és üveges kivitelben is. Az ipari felhasználásra szánt hűtőajtók vastagsága általában 40-140 mm között változik, a felhasználás és a hőmérsékleti körülményektől függően.

A hűtőberendezések ajtói esetén a nyitás módja szerint számos kivitelt különböztetünk meg:

  1. Nyílóajtók:  Zsanéros kivtelű hűtőtéri nyílóajtók. Méretük a legkisebb átadó ajtóktól a kétszárnyú nagyméretű hőszigetelt ajtókig terjed. A gyártás során figyelembe kell venni, hogy az ajtószárny mérete mennyire teszi lehetővé a tartós és gyakori használatot. Nagyméretű egyszárnyú nyílóajtók (1300 mm nyílásméret felett) helyett inkább javasoljuk a kétszárnyú ajtók, vagy tolóajtó telepítését.
  2. Tolóajtók: Olasz vagy francia gyártmányú mechanikával kerülnek szerelésre, melyek megbízható és tartós szerkezetek. A tolóajtók sínszerkezete általában alumínium, vagy alumínium ötvözet, amelyben csapágyazott görgők találhatóak. A nyitószerkezet az egyszerűbb típusoknál nyitófogantyú, a nehezebb ajtóknál a nyitást segítő kiemelő mechanikás nyitókar.

  3. Lengőajtók: az ipari lengőajtók többféle kivitelben készülhetnek. A legegyszerűbb és legköltséghatékonyabb kivtelek az áttetsző PVC lengőajtók, amely 5 mm vastaqgságú lágy PVC anyagból készülnek. Komolyabb igénybevételhez ajánljuk a PE anyagból készülő lengőajtókat, amelyek jellemzője a merev ajtólap, amelyet akár áttetsző PMMA (plexi) üveggel tudunk ellátni.  A hőszigetelt (40 mm ajtólap) lengőajtók képezik a harmadik típust, amelyek már hőszigetelő funkciót is ellátnak. Természetesen a lengőajtók hőszigetelő és hőtartó képessége nem egyenlő a zárható hűtőkamra ajtókéval.

  4. Üvegajtók: Nyíló és toló kivtelben, általában alumínium kerettel készülnek tetszőleges méretben

További részletek és érdeklődés: http://hutoepito.hu/