Hűtőmester

ipari és kereskedelmi hűtés szakmai blog

Hutomester

Lexan* energiatakarékos páragátló fóliák a Hűtőépítő kínálatában!

2 hozzászólás

Innovatív energia megtakarítási lehetőség!
A Hűtőépítő Kft által forgalmazott Lexan páragátló fóliával jelentős energia megtakarítást érhet el a mélyhűtő és fagyasztó üvegajtók üvegfűtésének kikapcsolásával!

Hogyan működik?

A Lexan Anti-Fog Film (HPFDF) egy innovatív átlátszó polikarbonát fólia, amely segít az üvegajtók nyitásakor megjelenő párát kiküszöbölni anélkül, hogy az üvegfűtést használnunk kellene! A Lexan Anti-Fog Film réteg felvitelét követően nyugodtan lekapcsolhatja a mélyhűtő vagy hűtőregál üvegajtóinak üvegfelület fűtését, erre már nem lesz szükség!

A fenti képen jól látható a különbség a fólia használatával és a páragátló filmréteg használata nélkül.

Mit takarít meg ezzel?

Kis méretű mélyhűtő üvegajtók esetén 10 db üzlettérben működő készüléket feltételezve az éves megtakarítás – átlagos felhasználás mellett:

Nagyobb méretű mélyhűtő üvegajtók esetén 10 db üzlettérben működő készüléket feltételezve az éves megtakarítás – átlagos felhasználás mellett:

Felhelyezés / installáció:
A Lexan* páragátló film a megfelelő szaktudás birtokában rendkívül könnyen felhelyezhető, belső oldalán öntapadós kivitelben készül. Az installációhoz rendkívül fontos a csekély légmozgás és a levegőben szálló por minimalizálása.

Kipróbálási lehetőség!
Amennyiben az Ön cége szeretné kipróbálni a fólia működését, úgy az Ön üzletében működő 1 db mélyhűtő üvegajtóra ingyenesen felhelyezzük a fóliát, amelyen Ön tesztelheti a fenti állításokat! Amennyiben a megtakarítás kimutatható, úgy cégünk áll rendelkezésre a további ajtók energiatakarékosságának növelésében


És ezzel az Ön cége nem csak a saját energiaköltségeit takarítja meg, hanem jelentősen elősegíti a CO2 kibocsátás csökkentését!

Hogyan?
Ha figyelembe vesszük, hogy 1 kW energia = 0,696 Kg CO2 kibocsátással, akkor a Lexan* páragátló fóliák használatával és a mélyhűtő ajtófűtések elhagyásával az alábbi kibocsátás csökkenést éri el éves szinten:

Kisméretű üvegajtók esetén: 7884 kW*0,696 CO2 = 5487 Kg CO2 kibocsátás csökkenés / év!
Nagyméretű üvegajtók esetén: 17082 kW*0,696 CO2 = 11889 Kg CO2 kibocsátás csökkenés / év!

Ecometer tények 2010-ből:

 • 92063 db installálás világszinten!
 • Elért megtakarítás: 158.789.700 kWh
 • 87.334 Tonna CO2 kibocsátás csökkenés elérése!

Ez a CO2 kibocsátás csökkentés megegyezi 29.111 személygépkocsi szennyezésével, ha évi 20.000 Km megtételét feltételezzük! Ez a megtakarított CO2 szint megegyezik 4.366.717 db fa munkájával!

Previous post

Hűtőfedés: érvek és ellenérvek

Next post

LED világítás hűtőbútorokba

 1. Márkus Gábor

  Tisztelt Hölgyem/ Uram!

  A lexan fóliák felkeltették érdeklődésem.
  Érdeklődni szeretnék a m2 árról, és az elérhetőségükről.

  Köszönettel:
  Márkus Gábor

 2. attila

  Mennyi a m2 ár ?

Vélemény, hozzászólás?

Hűtőmester

ipari és kereskedelmi hűtés szakmai blog