Nincs is annál rosszabb, amikor éhesen hazaérünk, kinyitjuk a hűtőt és üresen néz vissza ránk. Már megint elfelejtettünk bevásárolni hazafelé. Reménykedve még végignézzük a polcokat, kinyitogatjuk a fiókokat valami ehető után kutatva. Az utolsó dolog, ami eszünkbe jut, az a fagyasztó. Ott még rejtőzhet valami finomság! Ha kész ételünk nincs is, az alábbi dolgokból bármikor percek alatt össze tudunk dobni valami finomat és táplálót. Így hétközben sem kell túl sok időt a főzéssel tölteni vagy a bevásárlás miatt aggódni.

Kenyér

Nincs is jobb a friss kenyér illatánál! Gondolt már arra, hogy a kenyér mennyire könnyen fagyasztható? Tegyünk néhány szeletet a fagyasztóba még a lejárati dátum előtt,hogy mindig legyen otthon friss kenyér. Rögtön belerakhatjuk a pirítóba, készülhet belőle melegszendvics vagy egy gyors uzsonna felvágottal és sajttal és véget vethetünk a farkas éhségnek.

Fagyasztott zöldségek

A zöldköret ezerféleképpen párosítható bármilyen étellel és kétség kívül ez a legegészségesebb választás. Hétközben sokszor nem jut idő arra, hogy friss zöldségeket készítsük el, illetve télen nehezebb is a friss alapanyagok beszerzése. A fagyasztott zöldség azonban kiváló alternatíva. Örök kérdés, hogy a fagyasztott zöldségek tápértéke megegyezik-e a frissel. A közhiedelemmel ellentétben a fagyasztott zöldségek tápértéke még magasabb is lehet a frissnél, mivel ezeket a legérettebb állapotukban fagyasztják le. A konzervekkel azonban más a helyzet, amelyek a tartósítás során tápértékükből jelentősen veszítenek. A zöldségeket hozzáadhatjuk egy raguhoz, leveshez, ehetjük köretként, a lehetőségek határtalanok!

Leves

Amikor levest főzünk, készítsünk nagy adagot, hogy tudjunk belőle lefagyasztani! Pár perc alatt felmelegíthető a mikróban és tökéletesen telítő egytálételt kapunk. Mikró helyett az edényt egy tál forró vízben is melegíthetjük a legegészségesebb eredményért. Kiváló megoldás vészhelyzet esetén. Kínáljunk mellé egy szelet friss pirítóst!

Pörkölt, ragu, chili

Egy adag pörkölt szintén percek alatt felmelegíthető. Az ízveszteség miatt sem kell aggódnunk, mivel felmelegítve is ugyanolyan finom, mint frissen elkészítve. Gyorsan főzhetünk hozzá rizst, tésztát vagy burgonyát köretként – bármit, amit a konyhaszekrényben találunk.

Kolbász, virsli

Tartsunk egy pár kolbászt vagy virslit a fagyasztóban, hogy megelőzzük a hétköznapi vészhelyzeteket! Kiolvasztás után készülhet belőle ragu, ehetjük magában, rántottában, szendvicsben vagy zöldségekkel. Kiválóan illik a tésztához is, amit a kedvenc szószunkkal bolondítsunk meg!

Szalonna, bacon

A szalonna szeletek az, ami sosem hiányozhat a hűtőládából. Alig foglal el helyet és pillanatok alatt kiolvaszható. Akár fagyasztva is rögtön a serpenyőbe kerülhet, ha nincs időnk várni. Adjuk salátához vagy sajtszószos tésztaételhez, ha ínyencségre vágyunk.

Rák

Hazánkban talán luxus megoldásnak tűnhetnek a tengeri herkentyűk, azonban otthon elkészítve költséghatékonyan és – ami a legfontosabb – gyorsan elkészíthetők. Öntsük le forró vízzel és máris konyhakész. Az már csak rajtunk és a fantáziánkon múlik, hogy rizzsel, tésztával vagy salátával kínáljuk. Percek alatt asztalra tudunk dobni egy igazán különleges fogást.

Ha az alábbi élelmiszerekből mindig tartunk egy-egy adagot a fagyasztóban, többé soha sem kell aggódnunk a vacsora miatt a rohanós hétköznapokon. Kereskedelmi hűtőházak és hőtőberendezések beszállítójaként fontosnak tartjuk, hogy a hűtőberendezések kapacitása és lehetőségei maximálisan kihasználtak legyenek.

 

A blog támogatója a 100%-ig magyar tulajdonban lévő, hűtőkamrák, hűtött terek, és hűtőkamraajtók gyártásával foglalkozó Hűtőépítő Kft.