A hűtőkamrák elsődleges célja, hogy a romlandó termékek frissességét a lehető leghosszabb ideig megőrizzék. A legtöbb hűtést igénylő tárgy teljesen nyilvánvaló, de azért akadnak meglepetések is. Ezek közül mutatunk be most néhányat.

Kamerafilm

A digitális korban a figyelmünk könnyen elsiklik a hagyományos fényképezőgépek felett, amelyekbe 35 mm-es filmet kell tenni. A hagyományos módszernek azonban máig sok rajongója akad, akik meg vannak bizonyosodva arról, hogy a legjobb képminőséget csak így lehet elérni. Sokan viszont nem tudják vagy nem veszik észre, hogy a film minősége tényleg jelentős mértékben javul, ha hűtőben tároljuk. Az alacsony hőmérséklet lassítja a lebomlási folyamatot és segít frissen tartani a filmet. Használat előtt 3 órával vegyük ki a filmet a hűtőből és hagyjuk, hogy szobahőmérsékletre melegedjen!

Parfüm

Természetesen tárolhatja parfümjét az öltözőszekrényén, de azt tudta, hogy hűtőben tárolva tovább friss marad? Kutatások bizonyítják, hogy alacsony hőmérsékleten tárolva  kedvenc parfümünk akár 2 évig is képes megőrizni illatát. Ha drága parfümöt vásárolunk és azt szeretnénk, hogy a lehető leghosszabb ideig tartson, tároljuk alacsony hőmérsékleten! Csak vegye ki a hűtőből és fújjon magára belőle, ha ellenállhatatlan illatot szeretne, így frissen és üdén vághat neki a napnak.

Rúzs

Mennyi ideig tart a rúzsa? Ha sokszor azt veszi észre, hogy olvadni kezd, de szeretné, hogy szilárd legyen és a lehető legtovább tartson, fontolja meg a hűtőben való tárolást! Az alacsony hőmérséklet gondoskodni fog arról, hogy rúzsai mindig használatra készek legyenek. Ha van kedvenc árnyalata, amiből egyszerre többet vásárolt miért ne tartaná a készletet a hűtőben? Így kedvenc rúzsa mindig kéznél lesz.

Gyertyák

Egy remek tipp, ami segít a gyertyák élettartamát megnövelni: Tartsa őket a fagyasztóban és csak akkor vegye elő, ha meg akarja gyújtani. Sokan arra esküsznek, hogy így az égés ideje akár a kétszeresére is megnövelhető. Ami biztos, az az, hogy a gyertya élettartamát valamelyest megnöveli. A hideg viasz lassabban ég és kevésbé sűrűsödik, ezért takarítani is kevesebbet kell utána.

Virágok

Előfordult már Önnel, hogy az esemény előtt már nem volt ideje virágot venni az ünnepeltnek? Többé nem kell ezen aggódnia készülődés közben. A csokrot nyugodtan megvásárolhatja akár pár nappal az átadás előtt, ami hűtőben tárolva napokig friss marad. A virágkötők is ezt a módszert használják, mert így akár 4 nappal hosszabban frissek maradnak a virágok. Arra azonban figyeljünk, hogy a virágokat egy külön polcon, az élelmiszerektől távol tároljuk.

 

A blog támogatója a 100%-ig magyar tulajdonban lévő, hűtőkamrák, hűtött terek, és hűtőkamraajtók gyártásával foglalkozó Hűtőépítő Kft.