A hűtőszekrények egyszerű funkciót látnak el. Hidegen tartják a romlandó ételeket, megakadályozzák a baktériumok elszaporodását és megvédnek minket a gyomorrontástól. Az intelligens háztartási gépek forradalma azonban a hűtőket is elérte. Az élelmiszertárolás új korszaka kezdődik az okos hűtőkkel. Alapvető funkciójuk már nemcsak az élelmiszerek tárolása, hanem azok folyamatos monitorozása is. Az intelligens háztartási gépek hamar ugyanolyan alapvető kiegészítői lesznek az otthonoknak, mint a családi autó.

Mi tesz egy hűtőt intelligenssé?

Az okos hűtők egy Wi-Fi-vel csatlakoztatott kamerát tartalmaznak, melyen keresztül bárhonnan nyomon követhetjük, mi van épp a hűtőnkben. Az okostelefonra letölthető mobilapplikáció segítségével egyszerűvé válik az élelmiszerek ellenőrzése, gyorsan informálódhatunk a lejárati dátumokról és előre megtervezhetjük a következő bevásárlás időpontját.

Milyen előnyei vannak az intelligens hűtőknek?

Az intelligens hűtőszekrénnyel nemcsak a tárolt élelmiszereket tudjuk ellenőrizni, de értékes időt, energiát és pénzt spórolhatunk vásárlás közben. Képzelje el, hogy a heti nagybevásárlás közben megnyitja az applikációt és rögtön eszébe jut, hogy mi az ami nem szerepelt a listán, de a vasárnapi ebédhez hiányzik.

Vannak más funkciói is?

Természetesen. A hűtőszekrény ajtajába épített képernyőn keresztül bármikor böngészhetjük a naptárat, üzeneteket hagyhatunk, recepteket kereshetünk vagy akár zenét hallgathatunk főzés közben. Az okos hűtők hiánypótló funkciója, hogy a mosogatást vagy takarítást kedvenc sorozatunkkal tehetjük kellemesebbé. Ki gondolta volna, hogy a hűtőszekrény új színt vihet a konyha életébe?

 

A blog támogatója a 100%-ig magyar tulajdonban lévő, hűtőkamrák, hűtött terek, és hűtőkamraajtók gyártásával foglalkozó Hűtőépítő Kft.