Budapest -A fűtési számlákkal biztosan nem lesz gondja az ország első jégbárjának. A jégkorszaki hangulatot idéző Váci utcai teremben ugyanis folyamatosan mínusz 10 Celsius-fokban vacoghatnak a jeges élményekre vágyó látogatók.

-Több jégbárban is megfordultam már a világban, de a budapesti az összeset lepipálja – mondta lelkesen Nocziár Anna (42). – A meleg poncsóban és kesztyűben egészen elviselhető a hideg, ráadásul a dermesztő élmény után forró levest is kaptunk a személyzettől, hogy ha mégis fáztunk volna, melegedjünk át.

A speciális poncsóban a látogatók szerint kibírható a -10 Celsius fok

A mesebeli jégkamra – valójában hűtőkamra – falait összesen hat tonna jég borítja. A speciális teremben a látogatók megcsodálhatják a Lánchíd és az előtte fekvő oroszlán kicsinyített mását is, amelyet M. Tóth Zsolt, a világhírű magyar jégszobrász faragott csaknem két tonna jégből, kifejezetten a bár számára. Mivel a jég folyamatosan párolog, ezért a jeges díszlet félévente megújul.

A kivitelezést hosszas egyeztetés és tervezési fázis előzte meg. A speciális igényeknek megfelelő egyedi színvilág, valamint egyedi gyártású PUR töltetű szendvicspanelek jellemzik a megépült jégbár falazatát.

Érdeklődés esetén előzetes helyfoglalás szükséges, melyet az alábbi hivatkozásról tehet meg: http://www.icebar.hu/