Hűtőmester

ipari és kereskedelmi hűtés szakmai blog

Hutomester

Háztartási hűtők energia fogyasztása

8 hozzászólás

Hűtőszekrény

Az alábbi táblázat a háztartási hűtőberendezések referencia adatait tartalmazza. Átlagosan ezekkel a fogyasztási értékekkel lehet kalkulálni, de érdemes a fogyasztást ellenőrizni az Energia Pontokon kölcsönözhető mérőműszerrel.

Az energiafogyasztást mérő műszer segítségével pontosan lemérheti háztartási készülékei energiafogyasztását, ezáltal könnyen és gyorsan beazonosíthatja energiapazarló, cserére érett készülékeit.

Hűtő-fagyasztó szekrény (24 óra működési idő)
Hűtőszekrény mélyhűtő nélkül (kb. 160 l) 0,3kWh
Hűtőszekrény mélyhűtő nélkül (kb. 240 l) 0,4 kWh
Hűtőszekrény mélyhűtő rekesszel (kb. 160 l) 0,5 kWh
Hűtőszekrény mélyhűtő rekesszel (kb. 240 l) 0,7 kWh
Fagyasztószekrény (kb. 250 l) 0,6 kWh
Fagyasztóláda (kb. 250 l) 0,5 kWh
Kombinált hűtő-fagyasztó szekrény (kb. 300 l) 1,0 kWh

Forrás: www.energiapersely.hu

A blog támogatója a 100%-ig magyar tulajdonban lévő, hűtőkamrák, hűtött terek, és hűtőkamraajtók gyártásával foglalkozó Hűtőépítő Kft.

Previous post

Szállítható hűtőkamrák, hűtőkonténerek

Next post

10 tipp a hűtők és fagyasztók energiatakarékos üzemeltetéséhez

 1. zoltan

  a feltüntetett értékek milyen mennyiségű és milyen minőségű étellel megpakolt hűtőkre vonatkoznak, és azoknak milyen perióduson túli átlagadatia vannak feltűntetve? Vagy csak elméleti maximum?

 2. Hűtőmester

  Az adatok az energiapersely.hu oldalról származnak, ott lehet érdeklődni az adatok mögötti tényezőkről (energiapersely@elmu.hu,) de úgy gondolom, hogy tájékoztató jellegű adatokról van szó átlagos felhasználás mellett.

 3. Kovács Júlia

  Arra szeretnék választ kapni, hogy a régi Lehel hűtőnk (kb. 20-25 éves lehet) mennyi áramot fogyaszthat éves szinten (mennyi ft?), ha mindig működik. Felül van kis fagyasztó része, alul a sima hűtő rész. Kb. 110cm magas az egész. Köszönöm.

 4. Kovács Júlia

  kb.50ft*0,15 (ha 150W)*24 (mert 1 nap 24 óra)*365 (mert 1 év 365 nap)=64.080ft

  🙂

 5. Sipőcz Zoltánné

  Zanussi fagyasztóládám van. 400 literes,15 éves. Mennyit fogyaszthat egy év alatt? Köszönöm, ha segít Üdv. Sipőczné

 6. Attila

  Ezzel csak az a baj, hogy a hűtőgép kompresszora nem megy 24 órában, hanem csak addig kapcsol be míg eléri a beállított hőmérsékleti tartományt. A működési idő erősen függ még a környezeti hőmérséklettől, a használattól, a helykihasználástól stb. Ezért nem értem milyen felhasználásra vonatkoznak ezek az adatok? Nyáron -télen?

 7. Hűtőmester

  Kedves Attila, bajnak nem baj, mint ahogy a bejegyzésben is szerepel az adatok átlagos fogyasztási értéknek felelnek meg 24 órás tartományban. Az természetes, hogy a 24 órában nem üzemel végig a kompresszor. És ahogy korábban is írtuk: Az adatok az energiapersely.hu oldalról származnak, ott lehet érdeklődni az adatok mögötti tényezőkről (energiapersely@elmu.hu,) de úgy gondolom, hogy hogy tájékoztató jellegű adatokról van szó átlagos felhasználás mellett.

 8. Mihály Tamás

  Kedves hozzászólók azt sem árt azért tisztázni, hogy egy megfelelően működő hűtő nem a nap 24 órájában fogyaszt áramot, időnként bekapcsol fél-egy óránként kb. 15 percre(változó). Ha negyed óránként vagy ennél sűrűbben kapcsol vagy tovább működik a hűtőkondenzátor 10-15percnél, akkor ott annak valami oka van pl: meleg beáramlása(nyitogatás), túl meleg külső hőmérséklet, jegesedés, gyenge kompresszor, hűtőközeg hiány..stb, stb vagy csak régi és egy kis törődést igényel. és az éve áramfogyasztás máris 1/3 vagy az alá esik és gy érdemes kalkulálni az „éves áramfogyasztást”

Vélemény, hozzászólás?

Hűtőmester

ipari és kereskedelmi hűtés szakmai blog