hutokontener_2Hogyan lehet úgy kialakítani egy hűtött teret, hogy az elviselje a gyakori szállításból adódó igénybevételt? Egyszerű a válasz: szabványos konténerből kell kialakítani. Ily módon a hűtőtér mozgatható, daruzható, gyakran áttelepíthető.

A szendvicspanelek rögzítési sajátosságaiból adódóan ez az egyedüli módszer, amellyel a rendszeres szállítás során egy – egy hűtőtér biztonsággal mozgatható. Amennyiben a hűtőtereket csak eseti alkalommal szeretnénk költöztetni, úgy a hagyományos – konténer nélküli – kivitel is megfelel a célnak, hiszen a szakszerűen felépített hűtőkamra szétszedhető és költöztethető.

Ha azonban ideiglenes helyen tároljuk és rendszeresen mozgatjuk a hűtőberendezéseket, akkor javasolt lehet a szabványos szállítmányozási konténer átalakítása hűtőtérré. Egy – egy nagyobb hűtőkonténerben akár kombinált normál – mélyhűtő kamra is kivitelezhető. Az aggregátok a konténer hátfalán kapnak helyet oly módon, hogy azok ne zavarják a rakodási és szállítási funkciókat.

A hűtőkonténerek alkalmazásával számos területen alkalmazható a háttérhűtés, még az olyan esetekben is, ahol elektromos megtáplálás nem lehetséges.