Hűtőmester

ipari és kereskedelmi hűtés szakmai blog

Hutomester

Hűtőépítő.hu: megbízható hűtőajtó szerelvények

1 Hozzászólás

fermod

A hűtőajtók szerelvényei közé soroljuk a zárszerkezeteket, zsanérokat, tolóajtó mechanikákat, illetve lengőajtók szerelvényeit. Fentieken kívül számos esetben használatosak még az ütközésvédelem funkciójú profilok, valamint PVC alapanyagú takaró elemek.


A nyílóajtó zárszerkezetek fő funkciója és biztonsági követelménye, hogy a hűtőtéri ajtók oly módon legyenek zárhatóak, hogy vészhelyzet esetén azokat belülről még zárt állapotban is nyitni lehessen. Kivitelüket tekintve lehetnek egyszerűbb műanyag (EPDM) burkolatú típusok, amelyek belső része természetesen rozsdásodásálló acél szerkezet, illetve a magasabb árkategóriát és exkluzív megjelenést biztosító rozsdamentes acél zárszerkezetek. Ezen zárak a legegyszerűbb kulcs nélküli típusoktól a biztonsági cilinder záras kivitelig választhatóak.

Számos gyártó kínál olyan hűtőtéri zárakat, amelyek kulcsa csak speciális szerkezettel másolható, így növelve a tárolt áru biztonságát. Az ajtók zsanérzata szintén a fenti kivitelekben választható, azaz EPDM burkolatú kivitel, illetve rozsdamentes acél típusok. A legfontosabb tulajdonsága az igazi hűtőtéri zsanéroknak, hogy nyitáskor az ajtót kiemelik, így az ajtó alsó tömítőprofilja nem kopik a nyitáskor, valamint nem gyűjti össze a padlón lévő esetleges szennyeződéseket.

A másik fontos ismérve a megfelelő zsanér választásnak, hogy a hűtőajtó súlyának megfelelő robosztus zsanérzat az ajtó tartósságát növeli, a nyitások gyakorisága nem befolyásolja a későbbiek során sem az ajtó funkcionalitását.

További részletek és érdeklődés: http://hutoepito.hu/

Previous post

Süllyesztett padozatú hűtőkamrák

Next post

Szállítható hűtőkamrák, hűtőkonténerek

  1. T.Hölgyem,Uram! Szeretnék érdeklődni, hogy szükségem lenne kiemelő zsanérra kamra ajtóhoz. Tudnának-e segíteni ebben? Üdvözlettel: Bartha József

Vélemény, hozzászólás?

Hűtőmester

ipari és kereskedelmi hűtés szakmai blog