hutokamra_ajto_zar

A hűtőajtókkal szemben támasztott követelményekről néhány szó: A modern hűtőkamra ajtók kétkomponensű PUR hab szigeteléssel készülnek, így érhető el, hogy az ajtólapok vastagságának minimalizálása mellett a hőszigetelő képesség optimális maradjon. Másik fontos tényező, hogy lehetőleg a hűtőkamra ajtó pereme belépcsőzött kivitelben készüljön, hogy az ajtónyílás síkjába megfelelően beüljön, elősegítve ezzel a hőtartó képességet.

A jó hűtőkamra nyílóajtó olyan kivitelben készül, hogy zárt állapotban az ajtó alsó része a tömítőprifillal lezárja a levegő útját. Ez nyílóajtók esetén kiemelős zsanérokkal lehet elérni, míg tolóajtók esetén a tolóajtó mechanika (sín) kerül úgy kialakításra, hogy az ajtó zárt állapotban valóban zárjon és szigeteljen.
A hűtőkamra ajtóknak minden esetben úgy kell készülnie, hogy a hűtőtér felől még zárt állapotban is nyitható legyen. Ezért tilos a hűtőtéri ajtókra utólagosan kívülre lakatot, biztonsági zárat tenni. A zárhatóságot az erre a célra kialakított hűtőtéri zárszerkezetekkel kell biztosítani. Ezen zárak belső nyitószerkezete általában fluoreszkáló anyagból készül, hogy a bezáródó ajtó nyitószerkezete könnyen megtalálható legyen.

További részletek és érdeklődés: http://hutoepito.hu/