Az átlátható, folytonos és regisztrált áruforgás, a friss és jól kezelt áru lényeges elemei a megfelelő minőségű hűtőtárolásnak. A FIFO (first in – first out) gyakorlat az egyik legoptimálisabban használható rendszer. A lényege az, hogy az időben elsőként betárolt termék kerüljön elsőként felhasználásra. Ehhez a gyakorlathoz azonban pontos, átlátható termék elrendezést kell biztosítanunk a hűtőkben. Ha kell feliratokkal és adatlapokkal segítsünk a saját munkánkat. A betárolt áruk pontos regisztrációja szintén elősegíti a megfelelő sebességű áruforgást.


A tárolt termékek között biztosítsuk a levegő szabad átjárhatóságát. Így a termékek megfelelő környezeti hőmérsékletben kerülnek tárolásra, és nehezebb merül fel a romlás / pangás / penészedés veszélye. Ha bármilyen romlott árut találunk a hűtőben, azt azonnal távolítsuk el onnan. Ha kellemetlen szagot érzünk, ne sajnáljuk a hűtőt és a tárolt árut átrendezni, hogy mielőbb megtaláljuk a probléma forrását. Ha szükséges, hívjunk szakembert, aki a komplett rendszert segít átvizsgálni, elősegítve ezzel a probléma okának megszüntetését.
Az optimálisan kihasznált és átlátható hűtőkamra energia fogyasztása is kevesebb lesz, mint egy ésszerűtlenül használt, termék regisztráció nélküli hasonló méretű hűtőberendezésé.
A beérkező termékek hőmérsékletét célszerű regisztrálni, csakúgy, mint a hűtőkamrában fennálló hőmérsékleti viszonyokat. A hőmérsékleti mintavételi időpontokat nem javaslom túl sűrűre állítani, mivel ez esetben minden egyes ajtónyitás kiugró értéket fog okozni a diagramon. Javaslom, hogy a hőmérsékleti regisztrációs szoftvert 1-2 órás mintavételi időre kell beállítani.
A gyártó által előírt rendszeres karbantartásokat javasolt a hűtőberendezésen rendszeresen elvégezni / elvégeztetni. Ezzel a hűtőberendezés élettartamát illetve közvetett módon a betárolás árubiztonságát növeljük.