A Hűtőépítő Kft professzionális megoldásokat és támogatást nyújt ügyfelei részére az ipari tisztaterek létesítésében a tervezéstől a kivitelezésig. Cégük alapításától kezdve törekszik az innovatív technológiák és kivitelezések megvalósítására. Első osztályú, kiváló minőségű alapanyagokkal és technológiákkal megfelelő megoldást nyújtanak partnereik részére az tisztatéri és ipari alkalmazások legmagasabb szintű kivitelezésében.

Tisztaterek kivitelezése

A tisztatéri oldalfalak és mennyezetek kivitelezése önhordó, monoblokk CFC és HCFC mentes PUR, PIR, vagy ásványgyapot töltetű szendvicspanelekkel történik, a felhasználás előírásainak és a terek tűzveszélyességi osztályba sorolásának függvényében. Az általánosan használt panelvastagság 80 mm. Igény esetén más falvastagságokkal is tudják szállítani a kért tereket.

A falazatok mindkét oldalon sík felületű panelszerkezetekből készülnek. Standard esetben a RAL9002 fehér szín a jellemző, igény esetén ettől el lehet térni. A horganyzott acéllemez felület 25my rétegvastagságú porszórt festékréteggel kerül bevonatolásra, amely kiváló sík felületet képez mind az oldalfalaknál – mind a mennyezeti paneleknél. A tisztatéri panelek szállítása minden esetben védőfóliával történik. Speciális igény esetén rozsdamentes acél síkpanelből készült terek kivitelezését is vállalják.

Jelentősen javítja a tér professzionális alkalmazástechnológiai megjelenését, hogy az általuk kivitelezett tisztatéri mennyezeteknél a fugák és a panelösszetételek száma minimalizálva van a kazettás álmennyezeti rendszerekkel szemben!

Mivel a fugák csak egy irányban futnak, így a szerkezet professzionális megjelenést nyújt, és az EG-GMP, SOP, valamint FS 209E és DIN EN ISO 14644 tisztatéri követelményeknek is maradéktalanul megfelel.

A mennyezeti paneleken megjelenő kivágások száma, illetve az alkalmazott fesztávok határozzák meg, hogy a mennyezeti paneleket szükséges-e függeszteni. Alapesetben a tisztatéri panel mennyezetek önhordó, járható felületet képeznek, felár nélkül!

Melyek a Hűtőépítő Kft által kivitelezett paneles tisztatéri megoldások előnyei?

 • tetszőleges helyeken kivágható, perforálható
 • lámpatestek, anemosztátok, mennyezeti technika tetszőleges elrendezésű lehet
 • nincs korlátozva a beépítendő technikák száma és elhelyezése (nincs előre meghatározott raszter kiosztás)
 • járható mennyezet kialakítható
 • minimalizált a nútok és összetételek száma (a kazettás álmennyezettel szemben)
 • még a kivitelezési fázisban is lehetőséget ad az utólagos változtatásokra
 • utólag is kivágható, perforálható
 • mennyezet önhordó, járható. Függesztésre csak indokolt esetben van szükség
 • alapesetben is komoly hőszigetelő képesség
 • külső légcsatornák kialakítása panelből, professzionális és esztétikus megoldás
 • mivel a mennyezet önhordó, így alapesetben nincs szükség magas költségű függesztő – tartószerkezetre az álmennyezet fölé
FS 209E